" A középkor nagy felfedezése a higiénia. a 21. század nagy felismerése a belső higiénia fogalma" Dr. Josef Jonáš

Szülőnek lenni felelősség

 

Egy nő és egy férfi felkészítése a szülői szerepre nem is olyan könnyű feladat. Az egészségügy ezzel egyáltalán nem foglalkozik. Mindössze arra törekszik, hogy a kívánt gyermek megszülethessen.

Tovább...

A nehézfémek hatása az emberi szervezetre

 

A nehézfémek elsősorban azzal okoznak problémát, hogy bekapcsolódnak a biokémiai folyamatokba. Az emberi szervezetben más anyagokkal lépnek érintkkezésbe, így sokkal veszélyesebb vegyületeket alkotnak.

Tovább...

Ízületi panaszok háttere

 

A lakosság jelentős része a reumás ízületi megbetegedés valamely formájától szenved. Az ízületi panaszok sokszor nem az életkorral vannak összefüggésben. Populácionknak közel a fele hozza magával genetikailag a problémára való hajlmot.

Tovább...

1
2
3

Ízületi panaszok háttere

A lakosság jelentős része a reumás ízületi megbetegedés valamely formájától szenved. 
Az ízületi panaszok sokszor nem az életkorral vannak összefüggésben. Populációnknak közel a fele hozza magával genetikailag a problémára való hajlamot. Ehhez társul még a túlsúly, a mozgásszegény életmód, vagy éppen a túlzásba vitt 

A körülöttünk lévő toxikus anyagok felhalmozódása, a stresszel teli életvitelünk, mind-mind felelősek azért, hogy az ízületi fájdalmakra már nem kizárólag az idősebb korosztály panaszkodik.Ízületek nélkül nem tudnánk egyetlen lépést sem tenni, nem tudnánk mozogni, mégis elhanyagoljuk őket. Egész életünkben szolgálnak, de nem minden esetben működnek megfelelően.

Vajon mi zajlik az életkor előrehaladtával az ízületekben?

A hagyományos kínai orvoslás szerint, az ízületi fájdalmakat a hideg, a szél, vagy a nyirkosság okozza, mely az ízületekbe és az azokat körülvevő területekbe hatol be. Az ízületek túlterheltsége nagyon gyakori, ezért a külső patogén hatások könnyen jutnak 

A mozgásszervi terület egészségét a belső szervek működése is befolyásolja. Általánosságban az ízületek a vesék köréhez tartoznak, de egyes struktúrákra más szervek is befolyással bírnak. Példaként a porc, az inak, és a kötőszövetek a máj fennhatósága alá, míg az ízületi hártyák a lép alá tartoznak.

Más összefüggésekről is beszélhetünk.
A térd problémája egyértelműen a veséhez kapcsolódik, míg a karok esetében a tüdő energetikája is szerepet játszik a probléma kialakulásában. A csukló és a boka terhelődése a lép köréből, míg a csípő és könyök a máj köréből terhelődik. Gyakori példa, hogy a csípőproblémával küzdőknek az epéjükkel is gondjuk van.

A méregtelenítés szempontjából a legjelentősebb a stressz és az idegen eredetű fehérjék általi terheltség.

Az immunrendszer által meg nem oldott idegen eredetű fehérje beépül a szövetekbe, amit ingerel, majd hisztamin mediátorok termelésével tartós szöveti gyulladást okoz. A húgysav és az ólom lerakódása a szövetekben is figyelmet érdemel. Nagy a jelentősége annak, hogy felismerjük és tisztítsuk ezeket a terhelőket!

Az ízületi problémától függően az alábbi Joalis információs készítmények segíthetnek a méregtelenítésben.

  • Art-dren, Cranium, Stresszon, Emoce, Uri-dren, Vel-dren, Liv-dren
  • Metabol, Non-Grata, Min-dren, Spiroborg, ATV, Nobakter